Zlew gastronomiczny mały

Zlew gastronomiczny mały

Aby kuchnia restauracyjna działała profesjonalnie, a dania wydawane były w krótkich odstępach czasowych, konieczne jest zapewnienie dobrej organizacji. Urządzenia sanitarne, jak np. zlew gastronomiczny mały, zapewnią optymalną organizację pracy kucharzy, o ile oczywiście będą prawidłowo rozmieszczone. Wbrew pozorom zaplanowanie sprawnie funkcjonującej kuchni wcale nie należy do rzeczy najprostszych. Najczęściej powinniśmy bowiem wyodrębnić kilka oddzielnych stanowisk dla kucharzy, a każde z nich odpowiednio wyposażyć w różnej wielkości i pojemności zlewozmywaki, stoły robocze, piekarniki, kuchenki i przybory kucharskie. Proponowane w tej kategorii produkty możemy umiejscowić zarówno przy ścianie, w narożniku pomieszczenia lub też usadowić na centralnych stole roboczym.

 

Jednym z aspektów, który zdecydowanie nie powinien być lekceważony przez żadnego właściciela i szefa kuchni, jest kwestia higieny. Mały zlew gastronomiczny to świetne udogodnienie dla kuchni, w której pracuje kilku kucharzy. Zapewniamy szybki dostęp do bieżącej wody, pomaga w higienie i sprzątaniu. Warto zaopatrzyć się w kilka takich urządzeń, aby każdy z kucharzy mógł z nich swobodnie korzystać. Przy tego typu umywalkach kuchennych bez trudu umieścimy dodatkowe akcesoria, jak np. suszarkę do rąk, dozowniki do mydła, podajniki ręczników, a także narzędzia kuchenne.

 

Zlew gastronomiczny mały czy duży? Jak wybrać?

 

Obojętnie, czy posiadamy duży zakład, czy malutką knajpkę, w której można szybko i smacznie zjeść, odpowiedź na pytanie, czy warto wybrać duży, czy też mały zlew gastronomiczny, z pewnością nie jest czarno-biała. Najlepiej sprawdza się takie zaplanowanie kuchni, w którym występują większe i mniejsze modele. Inne bowiem jest ich przeznaczenie. Nieduża umywalka doskonale sprawdzi się w celach higienicznych, ale także przy np. opłukiwaniu produktów. Jej wielofunkcyjne zastosowanie przyczyni się do większej efektywności wykonywanych obowiązków.

 

Jeśli jesteśmy już zdecydowani na zakup małego zlewu gastronomicznego, to powinniśmy jeszcze wybrać konkretny model. Czynnikiem, który warto wziąć pod uwagę, jest tworzywo. Oferowane przez nas produkty ze stali nierdzewnej to zdecydowanie najlepsza propozycja na rynku – nie wchodzą w interakcje chemiczne z innymi substancjami, nie korodują, mają atrakcyjny design i służyć nam będą przez długi czas. Chociaż współpracujemy ze znanymi (i uznanymi) na świecie producentami armatury kuchennej i restauracyjnych urządzeń sanitarnych, to produkty przez nas oferowane dostępne są w niskich i atrakcyjnych cenach, dzięki czemu zakupy będą mogły stanowić samą przyjemność.