Stoły gastronomiczne ze stali nierdzewnej

Stoły robocze gastronomiczne – podstawowy element każdej kuchni. Jak wybrać najlepiej?

Stoły gastronomiczne stanowią podstawowy element wyposażenia każdej kuchni restauracyjnej, dlatego też przed ich zakupem warto zastanowić się nad wieloma aspektami. Wybierając produkty z tej kategorii powinniśmy przede wszystkim wziąć pod uwagę wytrzymałość i solidność. Pod względem tego kryterium najbardziej polecany jest zakup produktów ze stali nierdzewnej, ponieważ charakteryzują się one największą długoletniością. Proponowane przez nas produkty dostępne są także w opcji na wymiar, dzięki czemu możliwość takiego urządzenia kuchni restauracyjnej, by odpowiadała ona naszym największym wymogom i kreatywnym rozwiązaniom, będzie całkowicie wykonywalna.

 

Dobrze zaadaptowana do naszych potrzeb kuchnia to takie pomieszczenie, które na pierwszym miejscu cechuje się sterylnością. Dostępne w naszej ofercie stoły ze stali nierdzewnej na zamówienie gwarantują łatwość codziennego czyszczenia w przeciwieństwie do produktów wykonanych z drewna. Jednocześnie są to elementy niezwykle higieniczne, co dla każdej gastronomii powinno być kluczowe. Najwyższej jakości metalowy materiał nie będzie wydzielał podczas pracy kuchennej żadnych niekorzystnych dla zdrowia substancji. Gotowanie w kuchni wyposażonej w produkty z tej kategorii będzie więc najbezpieczniejszym rozwiązaniem, a jednocześnie wcale niedrogim, o czym doskonale świadczy prezentowany przez nas atrakcyjny cennik wyposażenia kuchennego!

 

Stoły gastronomiczne ze stali nierdzewnej – charakterystyka

 

Stoły ze stali nierdzewnej od dobrego producenta stanowią gwarancję bezpieczeństwa i higieny kuchni. Metalowe blaty robocze charakteryzują się olbrzymią wytrzymałością, wynikającą z solidnej konstrukcji, a także znaczną odpornością na zabrudzenia. Produkty z tej kategorii oferowane są w wielu wariantach, dlatego też każdy obecny i przyszły restaurator znajdzie dla siebie odpowiedni produkt. Wyróżnić możemy meble bez półki odkładczej, z półką odkładczą (lub kilkoma), z szafkami lub z szufladami. Z reguły przeciętna długość mebli tego rodzaju wynosi od pięćdziesięciu do nawet czterystu centymetrów. Z pewnością atrakcyjną ofertą jest przygotowane przez nas możliwość zindywidualizowanego zakupu na zamówienie – pozwoli to na pewność, że zakupione produkty idealnie wpasują się w projekt obecnej lub przyszłej kuchni restauracyjnej, a także że będą pasowały do pozostałych mebli.

 

Jednym z ważnych argumentów, stojących za zakupem stołu roboczego ze stali nierdzewnej do naszej kuchni, jest kwestia wilgoci. Podczas gdy w klasycznych, drewnianych umeblowaniach w pomieszczeniu zaczyna z czasem powstawać wilgoć, która bez skutecznej interwencji może przerodzić się w wysoce niepożądaną w każdej kuchni pleść, to w przypadku produktów oferowanych w tej kategorii, stworzonych z wytrzymałych, metalowych materiałów, które nie korodują, czystość i brak wilgoci będą zdecydowanie gwarantowane. Łatwość czyszczenia sprawia także, że produkty te cenione są również przez służby Sanepidu, co może być znacznym ułatwieniem. Ostatecznie, dokonując zakupów proponowanych przez nas produktów w niskich cenach, ułatwimy pracę naszym kucharzom, zwiększymy zadowolenie klientów i potencjalnie zwiększymy zyski!