Zlew gastronomiczny jednokomorowy

Basen gastronomiczny jednokomorowy

Przestrzeganie zasad higieny w kuchni należy z pozoru do banalnych, lecz w praktyce do najważniejszych aspektów funkcjonowania każdej profesjonalnej restauracji. Z rozwiązaniem przychodzą baseny gastronomiczne jednokomorowe, które mogą być używane do wielu czynności. Elementarną jest kwestia bezpośredniej higieny, czyli mycia rąk. Idealnie posłużą także do mycia naczyń i akcesoriów kuchennych, mycia składników, opłukiwania mięs. Jedna komora umożliwia w praktyce obsługę dużej pojemności przedmiotów lub składników, które z powodzeniem pomieszczą w tym produkcie.

 

Zlewy gastronomiczne jednokomorowe to propozycja dla wszystkich osób, które pragną stworzyć w kuchni prawdziwie profesjonalne warunki. Optymalne jest wydzielenie kilku zlewów pod cele typowo higieniczne, a kilku pod cele kuchenne. Dzięki temu w kuchni zapanuje porządek i właściwa organizacja pracy, która bezpośrednio przyczynia się do efektywności pracy, szybkości wykonywanych obowiązków, a ostatecznie ma także wpływ na poziom zadowolenia naszych klientów. Produkty z tej kategorii mogą występować w różnych odmianach: naściennych, nablatowych lub narożnych. Wszystkie przyczynią się do profesjonalizacji kuchni restauracyjnej i zachowania jak największej higieny i sterylności.

 

Zlewy gastronomiczne jednokomorowe – charakterystyka

 

W celu stworzenia jak najefektywniej prosperującego miejsca pracy warto wyposażyć kuchnię w najlepszej jakości urządzenia sanitarne, meble i akcesoria. Zlewy dostępne w naszej ofercie w zdecydowanej mierze wykonane są ze stali nierdzewnej, która jest jednym z najbardziej (o ile nie najbardziej) szanowanych tworzyw, które powinny występować w profesjonalnej kuchni. Wynika to z faktu, że stal nierdzewna, jak sama nazwa wskazuje, nie koroduje, a także nie łączy się z innymi substancjami. Basen gastronomiczny jednokomorowy z takiego tworzywa będzie wygodny i komfortowy w użytkowaniu, a jednocześnie posłuży nam na długie lata!

 

Pracownicy kuchni z pewnością docenią fakt, że pomieszczenie dostosowane jest całkowicie do ich potrzeb. Mając to na uwadze osiągnięcie takiego stanu, rozplanujmy zainstalowanie kilku basenów gastronomicznych jednokomorowych, a także kilku dwukomorowych, dzięki czemu uzyskamy najbardziej funkcjonalną kuchnię. Należy też pamiętać o odpowiedniej aranżacji pozostałych mebli kuchennych. Powszechnie stosuje się wymienne ułożenie, czyli takie, w którym blat z umywalką poprzedzony zostaje stołem kuchennym, a następnie ciąg ten się powtarza. W tym zakresie jednak najwięcej zależy już od charakteru pomieszczenia, którym dysponujemy, a także od indywidualnych preferencji.